Kako odabrati savršenu haljinu za maturalnu večer

Svake godine, negdje u veljači maturalne haljine postaju top tema među našim maturanticama.

Nakon godina „učenja i mučenja“ svaki srednjoškolac, a posebno djevojke zaslužuju maturalnu večer s kojim će završiti i zaokružiti jedno predivno razdoblje u svome mladom životu.

Kada maturalna dođe na red, bitno je sve dobro i na vrijeme isplanirati, ali ipak jedna stvar tu je najvažnija. Što odjenuti i gdje uopće krenuti u potragu za maturalnom haljinom.

Kako odabrati maturalnu haljinu

Izabrati savršenu haljinu za maturalnu zabavu može biti vrlo teško. Mnoge svečane haljine izgledaju prekrasno na vješalici ili na modelima u katalogu, ali brzo izgube svoj šarm čim ih odjenemo.

Šivanje haljine za maturalnu večer

To je vjerojatno zbog toga što jednostavno ne odgovaraju vašoj osobnosti, liniji ili obliku tijela. Da biste izabrali pravu maturalnu haljinu trebate uzeti u obzir više faktora poput boja koje vam odgovaraju, vrste tkanina i naravno svog oblika tijela.

Važna stavka svakog odabira je i budžet. Nema smisla promatrati haljine koje su izvan vaših mogućnosti. Međutim, ako ste strpljivi na kraju ćemo vam otkriti tajnu kako povoljnije nabaviti maturalnu haljinu koja je u početku izgledala preskupo.

U posljednjih nekoliko godina, na popularnosti sve više dobivaju high street trgovine, u čijim se kolekcijama mogu pronaći razne svečane haljine za ovu večer u kojoj sve maturantice žele zablistati.

Te haljine čine se idealne za ovu prigodu, ali s druge strane često maturalna večer bude jedina prilika na kojoj maturantice mogu nositi ovakav odjevni predmet.

Maturalne haljine prema obliku tijela

Uzmite u obzir svoj oblik svoga tijela. Ovo je vrlo važna stavka, jer ne trebate odjenuti nešto što će vam biti neudobno, ali ni nešto što će istaknuti nedostatke, a skriti vaše najbolje osobine. Najbolje rješenje za to je šivanje po mjeri.

Kako znati koji je najbolji kroj za vas? Pročitajte sve savjete o odabiru haljine prema obliku tijela.

Ljubičasta haljina za maturalnu večer

Nekoliko savjeta iskusne krojačice

Prije nego krenete u lutanje dućanima ili se odlučite na dolazak kod krojačice s hrpom materijala, razmislite o nekoliko savjeta koji će vam olakšati potragu.

Odabir haljine u zadnjem trenutaku uvijek završava katastrofom. Izbjegavajte to. Nabavu maturalne haljine treba planirati puno prije početka maturalne večeri.

Prije nego što odete u kupovinu napravite istraživanje. Prelistajte modne časopise. Tako ćete znati što je moderno, uključujući krojeve, uzorke tkanine i boje.

Razmislite o tome koje vam boje najbolje pristaju. Ako niste sigurni ili vam se te boje baš ne sviđaju – boja safira ili ametista izgleda odlično na svima, a zahvalna je i za fotografiranje.

Nemojte eksperimentirati s nekim ludim uzorcima i kombinacijama boja. Iako takvi uzorci mogu izgledati super uživo, na fotografijama neće uvijek izgledati tako.

Usredotočite se na to kako vam haljina pristaje. To je tajna dobrog izgleda. Ako vam dobro stoji, osjećat ćete se samopouzdano i lijepo bez obzira na odjevni predmet koji imate na sebi. Preširoka ili preuska haljina sputavat će vas u kretanju. Maturalnu večer sigurno želite provesti opušteno i rasplesano.

Crna svečana haljina za maturalnu večer

Prije maturalne zabave dobro isprobajte kako vam sve skupa stoji. Malo prošećite i plešite u haljini kako biste provjerili udobnost i kako će se držati dok ste u pokretu.

Šivanje maturalne haljine po mjeri

Bez obzira na mah koji su uzele kolekcije high street brendova, dio maturantica oslonit će se na tradiciju i svoju savršenu maturalnu kreaciju odlučiti potražiti kod domaćih dizajnera i krojačkih salona.

U tom slučaju možete računati na lijepu i kvalitetnu dizajnersku kreaciju, koja nigdje neće proći nezapaženo i, što je najvažnije, šanse da se dvije djevojke pojave u istoj haljini bit će svedene na minimum. Za njih će to biti vječna uspomena koja će ih uvijek podsjećati na maturalnu večeru.

Krojački salon DuoD Design nudi uslugu šivanja maturalnih haljina već od 117 €. Duo koji stoji iza ovog imena su majka Dorina, krojačica sa preko 30 godina iskustva i kćer Dijana magistra modnog dizajna.

Pogledajte neke od maturalnih haljina koje smo šivali

Osim šivanja, rado ćemo vam pomoći oko svih dilema, od odabira idealnog kroja vaše maturalne haljine do preporuka oko najboljih materijala i tkanina, a imamo i veliki izbor unikatnog, ručno rađenog nakita.

Pogledajte sve naše maturalne haljine koje smo šivali u galeriji.


envelopecrossmenu