Pravila privatnosti

Pravila o privatnosti i kolačićima

Pravila o privatnosti imaju svrhu objasniti koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i kako ih možete ažurirati, upravljati njima, izvesti ih i izbrisati. Prilikom upotrebe naših internet stranica povjeravate nam svoje podatke. Znamo koliko je to velika odgovornost i naporno radimo kako bismo zaštitili vaše podatke i omogućili vam nadzor nad njima. Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi s ovim pravilima o privatnosti, uvijek nas možete kontaktirati na navedene kontakt podatke dolje ili na poveznici Kontakt.

Zadnje ažurirano 5. travnja 2021.

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade ove internetske stranice i vaših osobnih podataka je DuoD Design, obrt za dizajn, proizvodnju i usluge.

Pravila o kolačićima

Što su kolačići i kako se koriste?

Kolačići su datoteke koje se instaliraju na računalu, telefonu, tablet računalu ili bilo kojem drugom uređaju korisnika koji je dizajniran za bilježenje aktivnosti tijekom sesija pregledavanja na aktualnoj web stranica / web shop / ili mobilnoj stranici Slonko.hr. Upotreba kolačića omogućuje poslužitelju, na kojem je smještena web-stranica / web shop / aplikacija, prepoznavanje preglednika kojega korisnik upotrebljava te jamči registriranom korisniku, primjerice, pristup područjima i uslugama, a da se ne mora registrirati kod svakog posjeta i spremati svoje preferencije vezane za jezik, zemlju itd. tijekom budućih posjeta. Kolačići se koriste i za mjerenje posjećenosti i parametara prometa, nadzor napretka i broj unosa.

Tko se koristi informacijama pohranjenim u kolačićima?

Voditelj obrade podataka je DuoD Design, obrt za dizajn, proizvodnju i usluge.

Dijana i Dorina Zagorac
Hreljinska ulica 44, Zagreb
OIB: 11661170003
Email: info@duodesign.com
IBAN: HR8023400091160500484
Privredna banka Zagreb

Kako mogu onemogućiti uporabu kolačića i izbrisati pohranjene kolačiće?

Korisnik u svakom trenutku može konfigurirati svoj preglednik, onemogućavanjem upotrebe kolačića i brisanjem svih prethodno instaliranih kolačića na svom uređaju. Brisanjem i / ili onemogućavanjem upotrebe kolačića korisnik preuzima rizik nemogućnosti pristupa određenim značajkama web-stranice / aplikacije ili uživanja u manje zadovoljavajućem iskustvu pregledavanja. Iz tog razloga, preporučujemo njihovo omogućivanje.

Koju vrstu kolačića koristimo na mrežnim stranicama duoddesign.com?

Koristimo kolačiće jedino da vam omogućimo bolje korisničko iskustvo budući da oni služe za pamćenje određenih postavki stranice (to su tzv. first-party cookies) kako bi web stranica normalno radila.

Također koristimo kolačiće trećih strana poput Facebooka i Googlea koji nam trebaju za praćenje aktivnosti svih posjetitelja naše web stranice, koristimo sljedeće:

Google Analytics – s njime pratimo aktivnosti na web stranici i temeljem zaključaka koje dobijemo analizom statistike, unaprijeđujemo dalje našu domenu i radimo za vas zanimljiviji te u konačnici korisniji sadržaj

Facebook Pixel – omogućuje nam da svi oni koji putem naših Facebook sadržaja dođu na web stranicu, kasnije obavijestimo na primjer o proizvodima i posebnim ponudama za usluge koje pružamo.

Google AdWords – omogućuje nam da svima koji putem AdWords kampanja dođu na web stranicu, naknadno kroz remarketing kampanje kasnije obavijestimo na primjer o proizvodima i posebnim ponudama za usluge koje pružamo.

Google Tag Manager – ovdje je riječ o posebnom Gooogleovom alatu koji nama pojednostavljuje upravljanje svim trećim servisima koje koristimo te omogućuje naprednije praćenje pojedinih dijelova web stranice.

O kolačićima možete još više saznati ovdje: http://www.allaboutcookies.org/

Pravila o osobnim podacima

Koje osobne podatke prikupljamo?

DuoD Design može prikupljati sljedeće osobne podatke od korisnika duoddesign.com web-stranice / webshopa putem odgovarajućih obrazaca: ime, adresa e-pošte, adresa, telefonski broj, broj bankovnog računa (koji kupac navede u slučaju povrata) kada korisnik posjeti webshop, potvrdi online narudžbu, kontaktira duoddesign.com ili sudjeluje u duoddesign.com promocijama ili anketama.

K tome, duoddesign.com prikuplja sve informacije koje se odnose na pregledavanje na/u webshopu i interakciju s prezentiranom robom.

U koje svrhe obrađujemo osobne podatke?

Osobni podaci zainteresirane strane obrađivat će se u sljedeće svrhe, ako je primjenjivo:

  • Za upravljanje i izvršenje online kupovine. Koristimo osobne informacije kupca za obradu i dostavu njihove narudžbe te kako bi ih putem e-pošte i/ili SMS-a obavijestili o statusu njihove narudžbe.
  • Upravljanje i slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, novitetima te personalizirane informacije prilagođene profilu, interesima i potrebama potencijalnih kupaca putem e-pošte, SMS-a, pošte ili bilo kojeg drugog kanala komunikacije i/ili digitalnih platformi. Slanje ovih informacije uključivat će kreiranje korisničkih profila koji uključuju upotrebu osobnih podataka, povijesti kupovina, ako je primjenjivo, kao i navigacijskih informacija na webu shopu kako bi se procijenili određeni aspekti povezani s vašim osobnim preferencijama. Cilj je pružanje komercijalne komunikacije u skladu s vašim profilom. Po potrebi se neki osobni podaci kupca mogu upotrebljavati za personalizaciju komunikacija u digitalnim medijima.
  • Za upravljanje i izdavanje potvrdama o kupoprodajnim dokumentima: e-račun, prodaja ili potvrda za oslobođenje od poreza.

Koliko dugo čuvamo podatke?

duoddesign.com će čuvati osobne podatke samo u razumnom vremenskom razdoblju koje je u skladu sa zahtjevima za uložene prigovore ili rješavanje problema, izvršenje poboljšanja, aktivaciju svojih usluga te ispunjenje zahtjeva važećih zakona. To znači da osobne podatke možemo čuvati u razumnom vremenskom roku, uključujući vrijeme nakon što je zainteresirana strana prestala koristiti usluge tvrtke duoddesign.com ili je prestala koristiti webshop. Nakon tog razdoblja osobni podaci bit će blokirani u svim duoddesign.com sustavima.

Koja su vaša prava vezano za osobne podatke?

Imate sljedeća prava koja možete ostvariti putem sljedeće adrese e-pošte: info@duoddesign.com:

  • Pravo pristupa – Imate pravo dobiti potvrdu obrađuje li duoddesign.com osobne podatke koji vas se tiču ili ne, kao i način pristupa osobnim podacima koje duoddesign.com posjeduje o vama.
  • Pravo izmjene – Imate pravo zatražiti da duoddesign.com ispravi vaše osobne podatke kad god isti više nisu točni ili da ih upotpuni kad god nisu potpuni.
  • Pravo na brisanje/pravno na zaborav – Možete nas tražiti da se vaši osobni podaci brišu kadgod, između ostalih razloga, podaci više nisu potrebni za svrhe u koje su prikupljeni.
  • Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših podataka, a u tom slučaju iste ćemo zadržati samo za ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.
  • Pravo na prigovor – Možete se suprotstaviti obradi osobnih podataka na temelju javnog ili legitimnog interesa kojeg provodi duoddesign.com, uključujući profiliranje. U ovom slučaju, duoddesign.com će prestati obrađivati podatke, osim za uvjerljive pravne osnove ili ostvarivanja ili obrane mogućih pravnih potraživanja.
  • Automatizirane pojedinačne odluke – Imate pravo ne biti predmetom odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, koje proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili na sličan način značajno utječu na vas. Međutim, neće biti moguće ostvarenje navedenog prava u slučajevima u kojima je odluka nužna za formalizaciju ili ostvarivanje ugovora između vas i DuoD Design, obrt za dizajn, proizvodnju i usluge koja je ovlaštena zakonom koji se primjenjuje na DuoD Design, obrt za dizajn, proizvodnju i usluge uz uvjet da ostvaruje prikladne mjere za zaštitu svojih prava, sloboda i legitimnih interesa; ili kada se temelji na vašoj izričitoj privoli.
  • Pravo na ulaganje prigovora – Imate pravo uložiti prigovor Hrvatskoj agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Za prijavu od vas možemo zatražiti dokazivanje identiteta.

Kontakt informacije

Za sve upite ili savjete možete kontaktirati duoddesign.com e-poštom na info@duoddesign.com ili poštom na sljedeću adresu:

DuoD Design, Obrt za dizajn, proizvodnju i usluge
Dijana i Dorina Zagorac
Hreljinska ulica 44, Zagreb

Za više kontakt podataka posjetite stranicu Kontakt.

envelopecrossmenu