Gdje kupiti tkanine za šivanje

Često nas pitate možete li kupiti tkanine u našem krojačkom salonu i koliko bi koštala tkanina za odjevni komad koji bi htjeli sašiti.

Mi smo mali obiteljski krojački salon i nažalost ne držimo tkaninu. Ipak, svim našim klijentima rado pomažemo i savjetujemo oko odabira tkanina koje su nam potrebni da sašijemo vaš željeni odjevni predmet.

Osim točnih količina tkanine i ostalog materijala, rado pomognemo i preporukom najboljih dućana za ono što trebate.

Ovdje možete pronaći naše najdraže dućane u kojima možete kupiti tkanine. Većina njih nalazi se u Zagrebu, a skoro svi imaju i svoje webshopove.

Pamigo

Pamigo u Ilici 510 je dućan s velikim izborom dekorativnih i modnih tkanina, a imaju i sav popratni pribor za šivanje po mjeri. Pamigo volimo jer imaju i webshop pa uvijek možete provjeriti ponudu i cijene iz udobnosti svog doma.

Tex House

Još jedan nama dragi dućan kojeg volimo jer ima poslovnicu blizu našeg salona u Tratinskoj ulici na Trešnjevci. Također ima i webshop tkanine.hr u kojem možete lako pretraživati tkanine po vrsti, boji, dezenu, sastavu i namjeni.

Vendicija

Također trešnjevački dućan s tkaninama u koji požurimo kada nam ponestane nekog materijala za šivanje. Vendicija ima poslovnice po cijeloj Hrvatskoj, a mi često odlazimo u njihov dućan u Tratinskoj ili pregledavamo tkanine online na www.vendicija.com.

Svijet metraže

Ako vas put povede u Sloveniju, preporučujemo posjet dućanima Svijet metraže. Imaju odličan izbor svih vrsta tkanine i česte rasprodaje. Cijelu ponudu tkanina možete pogledati i na webshopu www.svijetmetraze.hr.

Zeko tekstil

U blizini Pamiga nalazi se i Zeko tekstil. Obiteljski obrt koji se bavi prodajom kvalitetnih modnih tkanina, podstava i međupodstava te pozamanterije.

Anine tkanine

Tražite li nešto neobično i posebno, pogledajte webshop www.aninetkanine.com. Ovdje možete kupiti tkanine iz kolekcija poznatih dizajnera tkanina. Možete birati između dekorativnih tkanina, printeva i različitih predivnih uzoraka.

Panika

Panika je neobičan dućan i webshop koji se izdvaja ponudom svečanijih tkanina sa šljokicama. Tu ćete pronaći i razne dodatke i ukrase koji se mogu aplicirati na tkaninu; čipka, resice, trakice, perje i ukrasni gumbi.

Dućani s tkaninama u centru Zagreba

Centar Zagreba svakako je pravo odredište za višesatno istraživanje i kupovanje tkanina. Samo u Vlaškoj ulici pronaći ćete nekoliko dućana; Tex House, Tuto Tekstil i Emporio. U blizini u Jurišićevoj ćete pronaći Svijet tkanine i već spomenuti dućan tkaninama Panika.

Savjeti kod kupovine tkanine

Kod kupovine putem interneta uvijek postoji taj nedostatak opipavanja tkanine, a morate i vjerovati izgledu boje koju vidite na slikama.

S toga mi još uvijek volimo proučiti ponudu online, a onda samu kupnju tkanine obaviti u dućanu.

Uvijek pozorno čitajte deklaracije kako bi znali točan sastav tkanine. Obratite pozornost i na širinu tkanine koja vam je potrebna.

Još jedna dobra informacija, pogotovo ako ne možete opipati tkaninu je njezina težina. Tako neke lagane i tanke tkanine imaju oko 100 g/m2 dok jake tkanine tipa traper imaju i po 200 g/m2.

Trebate li šivanje po mjeri i pomoć oko kupovine tkanina, pošaljite nam upit s detaljima.


envelopecrossmenu